Najbolji od najboljih

ove školske godine dodijeljene su na Danu škole nagrade najboljim učenicima. Titulu najboljih gimnazijalaca u svome naraštaju ove su godine ponijeli: Lana Varga (1. b), Elizabeta Forjan (2. d), Katarina Šimunić (3. a) i Dorian Dević (4. c). Zamolili smo ih za nekoliko riječi

 Lana Varga, 1. b

Lana Varga

 

Znala sam da konkurencija nije slaba jer nije mala stvar biti predložen za najboljeg u svome razredu. Iznenadilo me to što sam izabrana za najbolju učenicu u svojoj generaciji. Gimnaziju sam odlučila upisati jer ona jedina ima program koji me toliko ne usmjerava na samo jedno područje, već dobivam neko opće znanje. Budući da još nemam predodžbu čime bih se u životu bavila, najbolje mi odgovara gimnazijski program. Mislim da sam se vrlo dobro snašla u školi i zadovoljna sam svojim uspjehom. Brzo sam se naviknula na nove profesore i nešto teži program nego što je u osnovnoj školi. Mislim da se moj trudi isplatio i to me čini vrlo zadovoljnom, ali kao i svi gimnazijalci – veselim se praznicima.

Elizabeta Forjan, 2. d

Elizabeta Forjan

Uvijek mi je škola bila na prvom mjestu i trudila sam se dati sve od sebe, a ove sam se godine uključila u brojna natjecanja, no nisam očekivala da ću doći toliko daleko i naposljetku biti izabrana za najbolju učenicu među drugim razredima. Bila sam iznimno sretna kad sam saznala jer naša škola ima toliko odličnih učenika i veliki je uspjeh isplivati kao najbolji. Mogla bih za sebe reći da sam „kampanjac“ pa se onda to svede i na nekoliko sati uzastopnog učenja koje zna biti dosta naporno. Neke predmete radim konstantno, primjerice prirodne predmete, pa je dan prije ispita sve opuštenije jer znam da sam puno radila. To je zapravo i moj najveći savjet za sve one koji muku muče s učenjem.

Katarina Šimunić, 3. a

Katarina Šimunic

Ove sam godine izabrana za najbolju učenicu, što je nekima možda i bilo očekivano uzevši u obzir dva državna natjecanja iz hrvatskog na kojima sam bila, ali ja nisam mislila da ću biti izabrana. Znam mnogo učenika koji su izvrsni u redovitoj nastavi kao i na državnim natjecanjima i iskreno me je začudilo to što nije izabran netko od njih. Što se tiče mene i knjige, ne mogu reći da provodimo jako puno vremena zajedno. Učim koliko moram, zapravo i često prije testa ili usmenog, iako se trudim pobijediti tu naviku. Puno gradiva zapamtim slušajući na satu pa mi to nije takav problem. Trenutačno ne znam što ću upisati, ali interesi mi se uglavnom svode na hrvatski, teologiju i predmete s bilježnicama na kvadratiće.

Dorian Dević, 4. c

Dorian Dević

Nisam očekivao da ću biti izabran za učenika generacije, a kada me ravnatelj pozvao u ured da mi to priopći, bio sam vrlo uzbuđen. Ove četiri godine bile su prepune lijepih iskustava i druženja, no, naravno, trebalo je ostaviti mjesta i za učenje. Uz aktivnosti kojima se bavim i ostale obveze nije mi nedostajalo vremena za učenje i školske zadaće. Smatram da se treba baviti bar nekom aktivnošću jer se na taj način lakše osloboditi stresa te se dodatno motivirati za rad. Namjeravam studirati Biotehnologiju na PBF-u u Zagrebu i nadam se da ću uspjeti uz studij održati bar neku od aktivnosti kojima se bavim. Budućim generacijama savjetujem da se bave onim što vole i da se na vrijeme počnu pripremati za maturu.

Prilog pripremila: Nikolina Mesić, 3. c

Komentari