117. dan škole prilika je da učenici i nastavnici gimnazije pokažu sve ono najbolje što pruža Gimnazija „Fran Galović“ kroz nastavu te brojne izvannastavne aktivnosti. Jedno od događanja bilo je i veliko finale GFG Kvizoljubaca. U finalu se pojavilo jedanaest ekipa – Ofce, Grunovčani, Mineralwasser, Saprofiti, Katastrofa, Vlažne maramice, Šahisti, Mišel, Drugo mjesto, Majine pčelice i Pelin Pan dok je ekipa Kolumbijanski komandosi bila spriječena drugim aktivnostima.

Uz brojnu publiku, svi su učenici pokazali zavidno znanje te je borba za prva tri mjesta bila napeta i izjednačena do samog kraja pa su moderatori kviza nakon svih 26 pitanja morali ubaciti i jedno za pripetavanje koje je naposlijetku odlučilo pobjednika.

Prvo mjesto tako je osvojila ekipa Mineralwasser (Kovačević, Novak, Sović, Suton) s izvrsnih 48 bodova. Sa samo bodom zaostatka drugo je mjesto kako im ime kaže zauzela ekipa Drugo mjesto (Markovčić, Petrović, Sokolić i Vazdar), a kao trećeplasirani sa 37 bodova bila je ekipa Pelin Pan (Borščak Matić, Gašparić, Kovačić, Petika).

Čestitamo svim sudionicima, a posebno pobjednicima kviza te se nadamo da će i sljedeća školska godina donijeti ovako uzbudljive kvizaške trenutke.

Ana-Marija Martan, prof.

Komentari