Kao što govori pjesma Divljih jagoda, nekoliko učenika naše gimnazije imalo je priliku prvi put upoznati Sarajevo, na najbolji mogući način, kroz stvaranje prijateljstva i suradnju sa svojim kolegama iz Druge Gimnazije Sarajevo.

U razdoblju od 10. do 12. ožujka 2023. godine gostovali smo u Sarajevu te participirali u projektu Zbendaj u Sarajevu 2.0, koji je organizirala Druga Gimnazija Sarajevo. Pod vodstvom profesora Zorana Pintarića, krenuli su u ranojutarnjim satima prema Sarajevu. U popodnevnim satima smo stigli u Sarajevo i smjestili  se kod učenika Druge Gimnazije Sarajevo.

Ubrzo su krenule tonske probe u „Jazzbini“, mjestu nastupa. Slijedio je odmor, nastup, zajednička večera te druženje sa domaćinima.

Drugog dana posjetili smo Muzej ratnog djetinjstva koji je ostavio vrlo jak dojam na nas. Upoznavši priče djece u ratnom gradu, na trenutak smo svi utihnuli i povukli se u svoj svijet. Uslijedio je posjet Baščaršiji i zajednički odlazak na ćevape. Nakon što je prošlo slobodno vrijeme za razgledavanje, krenule su pripreme za nastup u Ex Yu Rock Centru. Tu smo mogli vidjeti izložbu o poznatim bendovima kao što su Indexi, Bijelo Dugme, Plavi orkestar i Crvena jabuka.

Nakon izvedbe učenici su opet imali slobodno vrijeme za druženje i bolje upoznavanje sa svojim vršnjacima.

Zadnjeg dana nakon doručka te šetnje Baščaršijom, oprostili smo se sa svojim domaćinima i krenuli nazad prema Koprivnici. U Sarajevo su putovali učenici: Lana Kovačić, Luka Jajalo, Pia Marija Crnković, Lorena Dautanec, Ella Vrabelj i Ivan Kovačić. Osim nas iz Koprivnice, u projektu je sudjelovala i Gimnazija ¨Meša Selimović¨ iz Tuzle, sa kojom ćemo sigurno u budućnosti više surađivati.

Naša škola je u razdoblju od 17. do 19. ožujka 2023. godine ugostila učenike Druge gimnazije Sarajevo, u sklopu 8. Talent Showa. Stiglo nam je u goste osam učenika i jedan profesor. Učenici iz Sarajeva bili su smješteni kod učenika naše gimnazije.

Tijekom boravka gostiju iz Sarajeva u Koprivnici, imali smo mnogobrojne zajedničke aktivnosti. Prvog dana, gosti iz Sarajeva su sudjelovali u našem 8. Talent showu.

Drugog dana goste smo poveli u razgled grada Koprivnice na biciklima. U našoj školi su imali prilike vidjeti aktivnosti Centra izvrsnosti iz predmeta kemije, biologije, matematike i fizike u čijim su se pokusima neki i okušali. Na kraju dana, na jezeru Šoderica završili smo na pikniku i odbojci, uz prekrasan zalazak Sunca.

Zadnji dan ostao je za oproštaj i dogovor za nove aktivnosti, koje očekujemo u novoj školskoj godini.

Bogati novim iskustvima, a prije svega prijateljstvima, jedva čekamo da opet pođemo prema Bosni i Hercegovini.

Ella Vrabelj, 3.c

Komentari