Naša škola je u razdoblju od 20. do 26.ožujka 2023.g bila domaćin projektnim partnerima iz Španjolske i Poljske u sklopu Erasmus+ projekta „KA210 I Learn Better with Different Learning Methods“ tijekom kojeg smo gostili ukupno 8 učenika i 3 profesora. Učenici iz Španjolske bili su smješteni u naše obitelji dok naši projektni partneri iz Turske nisu mogli doći zbog stradanja u potresu.

Tijekom boravka zajedno s našim gostima imali smo niz aktivnosti. Prvi dan započeli smo  svečanim otvorenjem projektnih aktivnosti u školi uz glazbeni intermezzo, međusobnim upoznavanjem članova projektnog tima i upoznavanjem naše škole uz stručno vodstvo naših učenika. U sklopu prvog dana imali smo i aktivnosti na otvorenom gdje su naši projektni partneri prošetali Koprivnicom, obišli Muzej i galeriju „Mijo Kovačić“ i na kraju odigrali Escape room.

Drugi dan je bio rezerviran za eksperimente i kvizove u području fizike, radionicu za Microbit i prezentaciju učenika o znanstvenicima gdje su učenici predstavljali znanstvenike iz svoje zemlje.

Treći dan je bio rezerviran za jednodnevni izlet u Zagreb u sklopu kojeg se obišao Tehnički muzej i statue poznatih Hrvata uz kratku biografiju kraj svake statue od strane naših učenika.

Četvrti dan su obilježile radionice „Virtualna izložba“, „Crome Music Lab“, „Šah i sudoku“ i „Astro radionica“ promatranja zvijezda koja se održala u Sunčanom selu Jagnjedovec. Dan smo zaključili zajedničkim druženjem i podjelom certifikata svim sudionicima projektnih aktivnosti.

Peti dan je bio rezerviran za druženje, evaluaciju i slobodne aktivnosti na otvorenom.

Profesorski projektni tim naše škole čine koji je osmislio, proveo aktivnosti i mentorirao učenike: Marina Njerš, Matina Grgac, Igor Fulir, Danijel Kolarić, Marko Vargović, Marko Horvat, Katarina Horvat i Darija Kivač.

Kao i svaka mobilnost završili smo pozdravljanjem naših projektnih partnera/gostiju, poželjeli sretan put i zakazali novi susret u Poljskoj.

Darija Kivač, prof. savjetnik

Komentari