Odvjetnički tim Gimnazije u sastavu: Laura Hasan, Dora Vuljak, Petra Habdija, Antea Valent, Hana Šegerec, Alan Jantolek i Noah Betlehem iz 3.b razreda, uspješno su sudjelovali na 16. Državnoj smotri simuliranih suđenja koja se održala u subotu, 12. ožujka 2022. u virtualnom okruženju.
Tema ovogodišnje smotre bila je obiteljsko nasilje, a učenici su preuzeli ulogu Tužitelja i dokazali da je okrivljeni, Mate Marić, verbalno i fizički zlostavljao svoju suprugu, Mariju Marić te je nakon provedenog postupka proglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora. U pripremi za suđenje, učenici su morali dobro proučiti optužnicu, iskaze svjedoka, dokazne materijale i članke iz Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku. Suci Općinskog suda u Novom Zagrebu pohvalili su učenike za njihov trud, pripremljenost, argumentiranu raspravu i siguran javni nastup.
Nažalost, Smotra je i ove godine održana online, pa nam preostaje da se nadamo da će slijedeće godine učenici moći svoje vještine pokazati u pravoj sudnici.

Komentari