Nastavnici jezika u Gimnaziji „Fran Galović“ Koprivnica ove su godine sa svojim učenicima obilježili Europski dan jezika (26. rujna) u Tjednu cjeloživotnog učenja (27. rujna – 3. listopada). Učenici prvih i drugih razreda u školskom hodniku izložili su svoje radove – plakate, ilustracije i promotivne materijale – u svrhu osvješćivanja važnosti učenja stranih jezika. Naglasak je bio na ilustriranju idioma engleskoga jezika te na latinizmima i njihovu utjecaju na romanske jezike, ali i na engleski, njemački i druge strane jezike.

U Kulturno-kreativnom centru „Pixel“ učenici svih razreda, nastavnici i gosti čitali su poeziju i ulomke iz književnih djela u originalu na čak 9 stranih jezika. Uz čitanje na hrvatskome jeziku i najzastupljenijim jezicima koje gimnazijalci uče u školi – engleskom, njemačkom i francuskom jeziku – moglo se čuti i čitanje na ruskom, švedskom, češkom, portugalskom, španjolskom i grčkom.

S obzirom na to da je učenje jezika cjeloživotno iskustvo, željeli smo čitanjem u javnome prostoru podsjetiti na bogatstvo našega hrvatskog jezika te potaknuti interes građana Koprivnice da i oni „ponove gradivo“ ili počnu učiti neki njima novi strani jezik kako bi proširili vidike, upoznali nove kulture, njihovo stvaralaštvo, način života i razmišljanja.

Komentari