Dana 20. prosinca  2019. godine u 18:00 sati održavala se projekcija filma The Christmas Chronicles u učionici „multimedija“ Gimnazije “Fran Galović”. Učenici gimnazije i drugih škola okupili su se kako bi pogledali taj humorističan film uoči Božića.

Svi učenici došli su na vrijeme i smjestili se na vreće za sjedenje. Kada je film započeo iz svih se kuteva prostorije mogao čuti zvuk otvaranja Coca-Cole, a miris kokica ispunio je prostor.

Prigušena svijetla i miris kokica pobudili su osjećaj pravog kina. Bilo je tu puno smijanja humorističnim scenama u filmu, ali i blesavim komentarima frenda tijekom filma. Neki su se čak udomaćili kao kod kuće pa su i malo odrijemali. Ali tko će spavati kada ti susjed baca kokice u lice?

Ako izostavimo dosadnog frenda, film je bio uistinu fenomenalan, a i osjećaj vrlo ugodan. Atmosfera u cijeloj prostoriji bila je fantastična, možda čak i bolja od one u kinu. Svi su bili ljubazni, vedri i ono najbitnije – prijateljski raspoloženi. Lijepo je imati priliku doći pogledati film besplatno s prijateljima u prostor koji nam je svima dobro poznat i ugodan.

Uz puno smijeha i zabave našem filmu došao je kraj. Svi smo se lijeno dignuli iz udobnih vreća za spavanje, upalili svijetlo i pokupili smeće koje smo ostavili iza sebe. Spremili smo sve svoje stvari, ugasili svu opremu i krenuli dobre volje kućama. Bio je to nezaboravan petak koji će se, nadam se još i bolje, desiti i u skoroj budućnosti.

Filipa Borščak

Komentari