Pišu: Patricija Jagarinec i Jana Neimarević, 1. b

U petak, 22. ožujka 2019. održan je u Domu mladih sedmi Talent-show Gimnazije „Fran Galović“. Tu je manifestaciju inicirala profesorica glazbene umjetnosti Darija Kivač.

Osim učenika gimnazije sudjelovali su i učenici Srednje škole Koprivnica te osnovnoškolci. Ukupno je bilo deset nastupa. Svi izvođači pokazali su svoju ljubav prema glazbi i veliki talent. Talentirane mlade ljude bodrili su u prvom redu ravnatelj gimnazije Vjekoslav Robotić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Na samom početku ravnatelj Vjekoslav Robotić obratio se svima prisutnima i zaželio im dobru zabavu i uživanje u programu te rekao da se vidimo sljedeće godine na osmom Talent-showu. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić također je pozdravio prisutne te zahvalio ravnatelju i profesorima koji ulažu velik trud u razvoj naše škole i našega grada. Svima koji nastupaju zaželo je mnogo uspjeha. Zamjenik župana Ratimir Ljubić zahvalio je prisutnima što su došli podržati ovu lijepu manifestaciju. Čestitao je svim natjecateljima na tome što osim talenta imaju i hrabrost za nastup.

Evo što je odlučio žiri:

  • Prvo mjesto na ovogodišnjem Talent-showu zasluženo je osvojila Sara Forjan, a predstavila se pjesmom Utjeha.
  • Drugo mjesto osvojili su Anett Glavak, Eric Vidović i Dorotea Čvagić izvedbom pjesme Lean on.
  • Treće mjesto osvojila je Sarah Posavec koja se predstavila pjesmom Jedina.
  • Nagradu za najoriginalniju interpretaciju dobio je Vokalni sastav Srednje škole, a izveo je pjesmu Royals. U njemu pjevaju Gabrijela Lončar, Kristina Crnković, Marija Gracija Lucić, Sarah Posavec i Mirela Šestanj.
  • Najbolji umjetnički dojam ostavile su Nensi Glavnik i Dorotea Čvagić originalnom plesnom koreografijom.
  • Nagradu za najbolje autorsko djelo dobio je Patrik Ivačić za film Mamac.
  • Priznanje za najbolji nastup i glas publike osvojio je Šimun Benedikt Kopričanec, učenik Osnovne škole „Đuro Ester“, s pjesmom Lastavice.
  • Nagradu za najoriginalniju izvedbu dobio je Leonardo Ivačić za svoj instrumental.
  • Posebnu nagradu žirija osvojile su Kristina Crnković i Marija Gracija Lucić pjesmom Carry.

Dok se čekala odluka žirija, Vanessa Ivanković i Erik Vidović oduševili su publiku izvedbom pjesme Shallow. U revijalnom dijelu nastupili su još Lucija Đaković u duetu s Ericom te Patrik Lovrek.

Majka pobjednice Sare Forjan bila je presretna: „Puna sam dojmova. Svake je godine Talent-show sve bolji. Djeca su talentirana i treba više takvih sadržaja u našemu gradu.“ Za dojam smo upitali i gimnazijalku Petru Jakopiček. Rekla nam je kako nije očekivala da imamo toliko talentiranih gimnazijalaca te da je bilo jako zabavno.

Postavili smo nekoliko pitanja i pobjednici ovogodišnjeg, sedmog gimnazijskog Talent-Showa Sari Forjan.

  • Prije svega, čestitam na prvom mjestu i odličnom nastupu.

„Hvala!“

  • Kako to da si se i ove godine odlučila prijaviti?

„Jako volim pjevati i želim izraziti tu svoju ljubav prema pjevanju te time potaknuti i druge da pokažu svoj talent.“

  • Jesi li zadovoljna svojim nastupom i nastupom ostalih natjecatelja?

„Da, naravno! Svi su bili odlični!“

  • Kakav je osjećaj nastupati na pozornici?

„To je nešto neopisivo! Predivno iskustvo!“

  • Možemo li te očekivati i sljedeće godine na gimnazijskom Talent-Showu?

„Naravno!“

U publici smo pronašli studenticu Klaudiju Ivačić, pobjednicu Talent-showa 2016., i također je upitali o dojmovima nakon večerašnjih nastupa. „Bilo je odlično! Čak sam se skoro i rasplakala“, rekla nam je. Klaudia je sudionica Talent-showa od njegovih početaka i priznala nam je da joj nedostaje. „Htjela bih čestitati svim natjecateljima na odličnim izvedbama i na hrabrosti da svima pokažu svoj talent“, rekla nam je na kraju.

Ova večer u Domu mladih, ispunjena plesom, glazbom i pozitivnim vibracijama, još je jednom potvrdila da u našem gradu ima mnogo mladih talenata. Bio je užitak gledati sve izvedbe i nadamo se da će ih dogodine biti još više. Svim izvođačima čestitamo na nastupu i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu.

„Iskoristite talent koji posjedujete. Šume bi bile vrlo tihe kada ne bi pjevala ni jedna ptica osim one koja pjeva najbolje“, rekao je jednom prilikom američki književnik Henry Jackson van Dyke.

FOTO: Grad Koprivnica

 

Komentari