Piše: Lara Horvat, 2. e

U koprivničkom je Kampusu 23. veljače 2019. održan još jedan koncert u organizaciji RockLivea, udruge koja je članica Foruma udruga nezavisne kulture (FUNK). Kao i uvijek minimalna je donacija za ulazak bila 25 kuna, a bendovi su počeli svirati oko 21 sat.

Večer je otvorio bend Nagon. Svirali su covere popularnih pjesama na koje je publika mogla zapjevati. Nagon je koprivnički rock bend koji nastupa još od davne 2009. i iza sebe ima sedamdesetak uglavnom klupskih nastupa u Hrvatskoj i Sloveniji. U Kampusu su nastupili Dominik Tukanj (vokal), Dejan Bogovac (gitara i vokal), Emil Jakupić (gitara), Marko Katalenić (bas) i Neven Žnidar (bubnjevi).

Nakon njih nastupio je zagrebački retro hard rock bend Bad Mushrooms. Od utemeljenja 2008. izveli su oko 180 koncerata diljem Hrvatske i regije, a gostovali su i u Engleskoj. Sredinom godine najavljuju izlazak prvog cjelovitog albuma. Iza sebe imaju dojmljiv broj priznanja i nagrada.

Noć je zaključio Them Moose Rush, progresivni bjelovarski rock trio. Postoje od 2011. i diče se albumom Don’t pick your nose koji se našao među desetak najboljih pri vrednovanju glazbene 2018. Njihova je 2019. već prilično šarolika s ugovorenih gostovanjima i izvan Hrvatske.

Očekivalo se puno ljudi, što zbog dobre glazbe, što zbog toga što je to bio prvi koncert u sklopu Foruma udruga nezavisne kulture ove godine, i očekivanja su bila ispunjena. Prevladavali su adolescenti i oni s dvadesetak (makar je i bila pokoja starija duša). Prošlo je dugo vremena od zadnjeg FUNK-a, pa su svi plesali, pjevali i headbangali. Atmosfera je bila odlična, mogli ste prići bilo kome i započeti najopušteniji razgovor bez ikakva ustručavanja i neugode. Iako bendovi nisu ostvarili neku posebnu interakciju s publikom, njihovo je odlično sviranje to nadomjestilo.

Nadam se da će na sljedećem FUNK-u biti još više ljudi i da će atmosfera biti još bolja. Ako nikad niste bili na FUNK-u, dođite na idući, sigurno nećete žaliti!

Komentari