Makarani savršeni domaćini najboljim povjesničarima

Piše: Lana Varga, 3. b

Od 25. do 27. travnja u Makarskoj je održano 19. državno Natjecanje iz povijesti na kojemu smo Jana Petrić i ja predstavljale našu školu u kategoriji istraživačkih radova. Naša je mentorica bila profesorica Gordana Trnski s kojom radimo već drugu godinu zaredom te smo iznimno zahvalne na pomoći i savjetima koje nam je pružila tijekom tog razdoblja. Naziv ovogodišnjeg rada bio je Školstvo u sjeni politike i naš je cilj bio otkriti koliki je utjecaj na obrazovanje u našoj gimnaziji imala državna politika u razdoblju 1918. – 1945.

Prije svega moram pohvaliti organizaciju natjecanja. Već godinama sudjelujem na raznim državnim natjecanjima i smatram da je ovo natjecanje bilo jedno od najbolje organiziranih. Hotel Dalmacija bio je zaista idealan, od fenomenalne lokacije uz samo more do odlične hrane i smještaja. Također, mislim da su grad Makarska i Osnovna škola oca Petra Perice kao domaćini letvicu postavili zaista visoko – svi mi natjecatelji stigli smo kući s rukama punim raznih poklona te ne znam bi li itko mogao reći da je ostao nezadovoljan.

U Koprivnicu smo se vratile s osjećajem zadovoljstva, ne samo zbog rezultata, već i zbog atmosfere koja je vladala na ovom natjecanju. Uživale smo u vremenu, moru, druženju te malom odmoru koji nam je zasigurno dobro došao za obnovu i pripremu za napetu završnicu školske godine.

Samim rezultatom vrlo smo zadovoljne s obzirom na to da su ostale teme bile zaista zanimljive i dobro obrađene, a borba za najviša mjesta bila je vrlo tijesna. Jako smo ponosne što smo ovom temom uspjele aktualizirati povijest te izvući pouku za budućnost.

Komentari

komentara

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!