Piše: Patricia Rašan, 3. a

Nedavno smo sat novinarske grupe posvetili stereotipima koji nas okružuju i koji su svakodnevno prisutni u našim životima. Na temelju tog poticaja nastao je i ovaj članak. Iz prve ruke – od jednog gimnazijalca (zapravo gimnazijalke) – upoznajte stereotipe o koprivničkim gimnazijalcima i gimnazijalcima općenito.

  1. Nejdi u Gimnaziju, tam ne stigneš prepisati zadaću pod odmorom.

S tri godine staža u koprivničkoj gimnaziji odgovorno tvrdim da se svaki budući gimnazijalac treba oglušiti na ovu izjavu. Ne samo da stignete prepisati zadaću iz jednog predmeta, već stignete otići ispred ograde, najesti se, popiti vode i započeti zadaću iz sljedećeg predmeta. Koja je tajna? Multitasking.

  1. Je l’ ti imaš život?

Imam. Katkad nemam…, ali uglavnom imam!

  1. Tamaniš kaj rum-pločice?

Vrlo često postavljano pitanje, no evo i odgovora: ne. Više nam se sviđaju tekuće rum-pločice. J

  1. Štreber!

Štreber – onaj koji poslušnošću i dodvoravanjem teži za uspjehom u školi; onaj koji uči bez razumijevanja i osmišljavanja. (Izvor: HJP) Upravo ste pročitali pravu definiciju riječi štreber. Izgleda da to nisu osobe koje puno uče i dane provode za knjigom, je li?

  1. Gimnazijalci su umišljeni.

Škola koju pohađamo ne oblikuje nas u umišljene osobe. Dapače, škola je tu da nam svima pokaže da smo jednaki te da među nama nema razlika. Osobno bih rekla da većina tu umišljenost donosi od kuće.

  1. Gimnazijalci nikad ne markiraju.

Pojavite se u razrednim odjelima u danima kada se pišu testovi. U razredima često zavlada pustoš zbog viroza (ups, vječna tajna iznenadnog haranja viroza upravo je otkrivena).

  1. Ako nisi dobil 5, nisi gimnazijalac.

Svaki komentar je suvišan, ali ako ćemo se držati te teorije, bolje da počnemo zatvarati sve gimnazije u državi, pa i one izvan nje.

  1. Gimnazijalci čitaju sve lektire, a najdraže su im one s više od 300 stranica.

Dragi svi, gimnazijalci su, baš kao i vi, LJUDSKA BIĆA. Između vas i njih nema nikakve razlike. I oni griješe, i oni zaboravljaju, i oni ne stignu. Normalno da čitaju lektire, na to su osuđeni svi školarci. Ali kako bismo razbili ovaj stereotip, možda bi bilo dobro napomenuti da se vrlo često dogodi da se ni u gimnaziji ne čitaju lektire, samo je caka u tome koliko ste vješti u ilegalnim poslovima koji prethode satu lektire.

  1. Najbolji je poklon zbirka iz matematike.

Samo nam probajte to pokloniti! Upoznat ćete sve krugove Danteova pakla.

  1. U gimnaziju idu samo pametni.

Što drugo reći osim – DOBRA ŠALA! Svi su ljudi pametni, samo je pitanje koliko su u stanju i mogućnosti iskoristiti taj potencijal.

 

Nadam se da vam se ovaj kratki pregled osnovnih stereotipa o gimnazijalcima sviđa. Namjena članka nije vrijeđanje nijednog gimnazijalca, onih koji se tako osjećaju ili bilo koga drugoga. Članak je namijenjen isključivo zabavi. Ako znate još neke stereotipe o gimnazijalcima, slobodno ih navedite u komentarima!

 

Komentari