Od 22. do 25 studenoga 2022. ravnatelj Vjekoslav Robotić i profesorice Martina Grgac i Marina Njerš posjetili su srednju školu RCSOO Moshe Pijade u Tetovu. Posjet je realiziran kao job shadowing aktivnost u okviru mobilnosti Erasmus+ akreditacije koju posjeduje Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica. Razlog posjete je bila razmjena iskustava u radu škole, radu s učenicima, pohađanje nastave te analiza udžbeničke građe. Razmijenjena su i iskustva s provođenjem državne mature. Održani su radni sastanci s ravnateljem škole Dimitrijom Apostolovskim, zamjenicom ravnatelja Svetlanom Miloševskom, koordinatoricom Erasmus+ projekata Violetom Srbinovskom (nastavnicom matematike), Katicom Taseskom (nastavnicom matematike), Elenom Mitovskom (nastavnicom makedonskog jezika) te Vericom Nikolovskom i Silvijom Stojanovskom (nastavnicama engleskog jezika).
Uz posjet nastavi profesorice Grgac i Njerš provele su i vrijeme s kolegicama i kolegama u školskoj zbornici te nastavnicima predstavile hrvatski obrazovni sustav i Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica.

Radni tjedan upotpunjen je upoznavanjem znamenitosti Tetova, Skopja te razgledom Ohrida i Šar Planine.
Nastavljena je i suradnja s Makedonsko – hrvatskim društvom iz Tetova koja je uspostavljena još u ožujku kada su  učenici i nastavnici Gimnazije “Fran Galović” prvi put gostovali u Tetovu na mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta MA(R)TH. Ovog puta organizirano je zajedničko navijanje za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u sklopu Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru te sudjelovanje na CRO Akademiji koja se održala na Popovoj Šapci. Tom prigodom je ravnatelj Robotić predstavio Koprivnicu i Gimnaziju sudionicima skupa. Profesorice Njerš i Grgac su prisutnima objasnile prednosti i mogućnosti Erasmus+ projekata i pozvale ih na sudjelovanje. Domaćini su nam bili Goran i Marko Vidaček i predsjednik Društva Nediljko Romac.

Komentari