Projektni tim INTERREG ECOoperation na izvanučioničkoj nastavi

Zahvaljujući radu učenika i nastavnika koji od 2020. godine sudjeluju u INTEREG ECOoperation projektu, omogućena je kupnja opreme za izvanučioničku nastavu na vodi. Prošloga tjedna dvije skupine učenika u pratnji 5 nastavnika veslale su starim dravskim tokom od polazne točke Sveta Marija do Donje Dubrave.

S obzirom na to da su ECOoperation projektne aktivnosti vezane za teme iz geografije, biologije, informatike i tjelesne i zdravstvene kulture, ostvaren je moderan, multidisciplinarni pristup poučavanju jer su učenici u prirodnom okruženju mogli prepoznati oblike reljefa, biljne i životinjske vrste, analizirati vodu rijeke Drave, mikroskopirati, koristiti informatičku opremu i učiti o strategijama ponašanja na rijeci te o tehnici veslanja u kajaku.

Projektni partneri Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica su Srednja škola Prelog i škola Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium iz Csurga. Škole partnere s nama povezuje blizina rijeke Drave, a njihova istraživanja u ECOoperation projektu bave se parametrima koji pokazuju karakteristike tla i zraka te će kupljenu opremu koristiti za bicikliranje i kampiranje tijekom izvanučioničke nastave.

Komentari