Učenici i nastavnici Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica koji sudjeluju u Erasmus+ i eTwinning projektima tradicionalno obilježavaju 9. svibnja, Dan Europe i eTwinning dan. Ove se godine nismo mogli družiti uživo pa smo aktivnosti preselili u online okruženje.
Kao dio projekta Erasmus + “Fit4Thought”, učenici su povodom Dana Europe osmislili zadatak kojim promiču učenje stranih jezika i višejezičnu ravnopravnost te su na 9 europskih jezika po izboru naučili 5 osnovnih riječi (hvala, molim te, oprosti, dobar dan, doviđenja).
“MA(R)TH” tim je organizirao video sastanak s učenicima i nastavnicima iz Litve i Italije tijekom kojeg su razgovarali o projektnoj nastavi na daljinu i situaciji s koronavirusom u europskim zemljama te o načinima na koje pandemija utječe na život srednjoškolaca. Učenici su također sastavili matematičke zadatke koristeći brojeve 9, 5, 1, 9, 6, 4, 19, 64, 1964 – s obzirom na to da se Dan Europe slavi od 1964. godine.
U sklopu projekta “UMBRELLA”, članovi geografske grupe koji rade i na projektu “No Plan B” snimili su video uradak s još 13 zemalja u kojem je na engleskome jeziku svaka skupina predstavila jednu izreku svog jezika – naši gimnazijalci su objasnili hrvatsku izreku “U zdravom tijelu – zdrav duh”.
eTwinning projektom “LEARN” učenici 1. B razreda podižu svijest o važnosti čitanja i izradili su prezentacije s audio snimkama poezije na hrvatskom i nekoliko stranih jezika.
Više o Danu Europe pročitajte ovdje:
a radove učenika pogledajte na sljedećim poveznicama:

Martina Grgac, prof.
Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica

Komentari