Piše: Marija Ferčec, 3. g

Pustolovine sudionika projekta LORESU nastavile su se i u utorak i srijedu, 30. travnja te 1. svibnja.

Na našem Danu škole 30. travnja gosti su sudjelovali u međunarodnom kvizu na engleskom jeziku Kvizoljupci GFG-a. Zadatke su rješavali u grupama s imenima specifičnim za naše područje i sastavljenima od članova iz svih pet zemalja uključenih u projekt. Najbolja grupa osvojila je simbolične poklone.

Nakon toga goste smo proveli našom školom i upoznali ih s gimnazijskim nastavnim programom i mogućnostima koje nam se pružaju u školi – od teretane do školske knjižnice. Poslijepodne smo počeli vožnjom bicikala do Podravkina rekreacijskog centra gdje smo ručali, družili se, upoznavali i razmjenjivali iskustva. Utorak smo završili zajedničkim druženjem u gradskom kafiću.

Srijeda je počela putovanjem u Đurđevac. U Starome gradu prezentirana nam je borba Đurđevčana i Turaka iz 15. stoljeća i ispripovijedana poznata legenda o Picokima. U Galeriji smo pogledali izložbu velikog nadrealističkog slikara Salvadora Dalíja. Nismo zaboravili ni nadaleko poznate deve i Đurđevačke peske gdje smo snimali kratak film u svrhu promidžbe tog geografsko-botaničkog rezervata. Ručali smo na imanju Karlovčan u mjestu Brodić, a zatim smo plovili našom rijekom Dravom, tražili zlato, jahali i, naravno, družili se i zabavljali.

Večer je bila uzbudljiva uz koncert Prljavog kazališta i sve što je Koprivnica ponudila na glavnom gradskom trgu povodom Praznika rada.

FOTO: Marija Ferčec, 3. g

Komentari