Obožavatelji Queena došli na svoje

Piše: Petra Jakopiček, 3. g

Predivna glazba i vokal koji ostavlja bez daha – razlog za kolektivno i bučno iskustvo koje može ponuditi samo kino

U petak, 2. studenog, održala se u koprivničkom kinu Velebit premijera igranog filma Bohemian Rhapsody redatelja Bryana Singera. To je priča o životu, usponima i padovima neponovljive pjevačke rock-legende Freddieja Mercuryja i njegova benda Queen

Glavne uloge igraju Rami Malek kao Mercury, Gwilym Lee kao gitarist Brian May, Ben Hardy kao bubnjar Roger Taylor i Joseph Mazzello kao basist John Deacon. U filmu se pojavljuje Lucy Boynton kao Mary Austin, Freedyjeva najbolja prijateljica i životna ljubav, i poznati glumac Mike Myers kao Ray Foster, glazbeni producent benda. Film prati razdoblje od 1969. pa do 1985. godine, obuhvaćajući sve moguće ljude i događaje, od benda Smile i turneja Japanom do Jima Huttona i Live Aida, humanitarnog koncerta za gladnu djece Afrike.

Toplo preporučujem ovaj film jer uistinu ima odličnu glumačku postavu, dirljive trenutke i snažne moralne poruke. Glumci koji tumače glazbenike legendarnog benda stvarno su bili uvjerljivi, kao da smo dobili prilike „škicnuti“ u njihov pomalo obiteljski ambijent studija; a kad se tome doda činjenica da je soundtrack filma jednostavno fantastičan, cijeli je film zapravo jedno neponovljivo audiovizualno iskustvo. Sam soundtrack predstavlja tek djelić ledene sante opusa Queena, pa na ovoj YouTube playlisti možete poslušati neke od njihovih najboljih pjesama. Možda ćete otkriti neke nove pjesme i uživati u njima.

FOTO: Roger Ebert

 

Komentari

komentara