U subotu, 21. travnja 2018., Mladi planinari upustili su se u planinarenje na Ravnoj gori. Mladih planinara ovaj je put bilo nešto manje nego inače, samo su učenice Ana Marija Habdija i Kaja Sertić odlučile svoju subotu provesti na Ravnoj gori u pratnji profesora Zorana Pintarića, učenika Osnovne škole „Đuro Ester“ te nekoliko članova HPD-a „Bilo“.

Prije samog planinarenja stali smo u Lepoglavi gdje smo imali priliku razgledati tamošnji pavlinski samostan i popiti kavu. Nakon toga put smo nastavili prema Ravnoj gori. Uspon na vrh nije bio nimalo lagan i potrajao je oko dva i pol sata, ali najbitnije je da smo svi na kraju uspjeli doći do vrha i osvojiti Ravnu goru.

Kada smo došli na vrh do planinarskog doma Filićev dom, koji se nalazi na visini od 600 m, uslijedilo je vrijeme za odmor u prirodi i roštiljanje. Na povratku s vrha malo smo krivo skrenuli te smo pješice neplanirano razgledali dobar dio Hrvatskog zagorja, a na kraju smo, uz puno smijeha i zabave, uspjeli doći do Bednje. U Bednji  nas je pokupio  naš strpljivi vozač te sigurno i sretno dovezao u našu Koprivnicu!

Ana-Marija Habdija i Kaja Sertić, 2. d

Komentari