Piše: Ilan Šepec, 4. d

Imam 18 godina i učenik sam 4. d razreda. Najviše uživam stvarajući nove svjetove i „prskajući“ po slikarskom platnu raznolikim idejama koje mi padnu na pamet.

Grafičkim sam se dizajnom počeo baviti tijekom ljetnih praznika po završetku osnovne škole, no moje zanimanje za nj prisutno je još od 5. razreda osnovne kada sam u velikom čudu gledao svog ujaka koji je u Photoshopu postizao tada meni nepojmljive stvari. Odonda je Photoshop prošao kroz mnogo nadogradnji, a jednako tako uznapredovale su i moje vještine – fotomanipulacija, vektorska umjetnost, 3D fotografije i klasično crtanje.

Što se tiče studija, na prvom mjestu mi je FOI. Naime, osim grafičkog dizajna volim i informatiku (konkretno, programiranje), a s obzirom na to da se u budućnosti želim baviti i jednim i drugim, namjeravam to spojiti u jedno – web dizajn.

Najradije se služim širokom „paletom“ programa koje nudi tvrtka Adobe od kojih bih istaknuo Photoshop, zaslužan za većinu posla koji odradim, zatim Illustrator namijenjen za, između ostalog, dizajn logotipa te naposljetku InDesign u kojem se mogu izraditi plakati, letci, časopisi i knjige.

Moj doprinos našoj gimnaziji krije se u činjenici da sam grafički urednik školskog lista FRANzine, a tu i tamo priskočim u pomoć Čitateljskom klubu GFG-a dizajnirajući plakate za čitateljske susrete.

Živeći u svijetu gdje je ljubav tek usputna stvar, novac dirigent, a čovjek njegov rob, složio bih se s Picassom kako je umjetnost način da se prašina svakodnevnog života ispere s naših duša.

Ilan Šepec

Poveznicu na Ilanov portfolio možete naći ovdje.

Komentari