Fran Tisaj učenik je 1. f razreda o kojem će se u svijetu sporta tek čuti. Prošle je godine osvojio titulu kadetskog prvaka Hrvatske u triatlonu, iznimno zahtjevnom sportu, i trenutačno nastupa za Zrinski iz Zagreba. Put do triatlona započeo je – plivajući

Kada si se počeo baviti triatlonom i zašto?

Triatlonom sam se počeo baviti u veljači prošle godine. Kad se stanje u mom plivačkom klubu pogoršalo i nisam više mogao trenirati u takvim uvjetima, odlučio sam isprobati neki novi sport.

Uspijevaš li uskladiti školske obveze i treniranje?

U triatlonu su treninzi puno opsežniji i duži nego u plivanju zato što sadrži tri sporta, pa mi to automatski oduzima više slobodnog vremena. Dosad nisam imao problema s usklađivanjem sportskih i školskih obveza. Posebnost je ovog sporta da treniram sam i mogu lakše upravljati svojim vremenom.

Kako izgleda tvoj obični radni dan?

Moj radni dan uglavnom se sastoji od odlaska u školu koja završava u 14 sati, zatim idem kući nešto pojesti i onda odlazim na trening koji traje otprilike tri sata. Poslije svega toga učim i obavljam ostale obaveze koje trebam napraviti za školu.

Osvojio si mnoge nagrade, možeš li opisati svoju prvu pobjedu?

Svoju prvu pobjedu ostvario sam na kadetskom prvenstvu Hrvatske u triatlonu kada sam nakon samo četiri mjeseca treniranja uspio ostvariti rezultat koji sam mogao samo sanjati.

Što je tvoja glavna motivacija?

Moja glavna motivacija je ljubav prema ovom sportu. Sve to radim iz zadovoljstva jer znam koliko je to dobro za mene i moje zdravlje.

Razgovor vodila: Ema Vorkapić, 2. c

Komentari